06-52 44 13 14
Voor een lichter leven

Annemieke Rozemond

Over mij persoonlijk

Rond mijn dertigste, toen ik zwanger was en later toen mijn dochters 3 jaar waren (het is een tweeling) ben ik overspannen geraakt. Twee keer dus. Binnen enkele jaren tijd.

Ik heb dat een hele nare periode gevonden. Het was naar omdat ik me erg gespannen en emotioneel voelde. Ik had regelmatig huilbuien. En ik voelde me erg kwetsbaar en onzeker.

Het heeft maanden geduurd voor ik weer kon werken. Het heeft jaren geduurd voordat ik mijn oude energie weer terug had. Bovendien heeft het me veel verdriet gedaan dat ik zo weinig energie had om met mijn opgroeiende kinderen op te trekken. Gelukkig konden mijn man en moeder veel van me overnemen.

Met hulp van anderen en door veel zelfreflectie heb ik kunnen achterhalen hoe het zover heeft kunnen komen. Ik heb een hoge gevoeligheid (HSP) en een introverte natuur. Dat betekent dat ik gevoeliger ben dan de gemiddelde persoon voor stress op momenten dat ik niet naar mijn innerlijke stem luister. En dat heb ik in die periode onvoldoende gedaan.

Ik heb er veel van geleerd. Uiteindelijk wist ik wat bij mij werkte om te herstellen. Het was voor mij een weg van vallen en opstaan. Met hier en daar hulp van een psycholoog, leraar of coach. Met veel tijd voor zelfzorg.

Wat mij helpt is om dat werk te doen waar ik echt van houd zodat het me energie geeft. In een context die bij mij past. Werk waarin ik een bijdrage kan leveren die er toe doet. Wat ook bij mijn persoonlijke gebruiksaanwijzing hoort is mediteren (ook met light body), zingen, humor, zelfcompassie, tijd voor mezelf, tijd voor lezen en schrijven en tijd voor optrekken met familie en vrienden.

Ik ben meer en meer op individuele basis gaan werken met inhoudelijke professionals zodat ik de tijd kon nemen om ze echt zinvol verder te helpen. Want dat is wat me voldoening geeft: Weerklank vinden bij anderen zodat ze zich ontwikkelen (zie mij blog hoe ik hierachter kwam).

Inmiddels zijn mijn dochters de deur uit. Ze volgen hun eigen professionele pad. Lees hier hoe mijn dochter Nanne daartoe gekomen is door haar SIMA®-Motivatiepatroon te onderzoeken bij Anton Philips.

Ik zit nu in een serene fase van mijn leven. Wat voor mij werkt hoeft niet voor een ander te werken. Ieder heeft zijn eigen innerlijk kompas om te groeien naar een leven met voldoening. Het gaat erom dit kompas te ontdekken en juist toe te passen. Ik gebruik daarvoor in coaching  de Motivatieanalyse.

In de jaarcursus Lichtend Leiderschap heb ik het beste van mezelf samengebracht om inhoudelijk werkenden energetisch te leren werken. In een prachtige omgeving (Samaya) kom je in contact met een innerlijke wereld waarin je jezelf leert kennen als transformerend licht. Wat je weer door kunt geven in je werk.

Wachttijd

Er is momenteel geen wachttijd.

Tarief

Voor coaching € 150 exclusief btw per uur. Bij meer dan twee gesprekken is daarbij het volgende inbegrepen:

 • online logboek waarin je me tussen de gesprekken in vragen kunt stellen en waarin ik teksten voor je klaar zet,
 • vragenlijsten bijvoorbeeld van CSR Centrum (Chronische Stress Reversal),
 • rapportgenerator SIMA (Voor het Motivatieonderzoek®),
 • online meditatieprogramma’s voor zover die passend zijn,
 • boeken, artikelen en opdrachten die passen bij je ontwikkeling.

Voor individuele light body meditatiebegeleiding € 150 exclusief btw per sessie van 2,5 uur inclusief de meditatieopnames.

Lichter werken

Ik wil graag een lichter leven in de wereld creëren door professionals in organisaties te coachen naar een lichter leven met meer voldoening.

Ik werk vanuit beproefde methodieken die ik grondig beheers.

Want ik vind het leuk om te leren en me te ontwikkelen.

Ik ben graag zorgvuldig.

CV

 • Zelfstandig trainer, coach en meditatielerares sinds 1997.
 • Daarvoor zeven jaar managementtrainer bij NS.
 • Vier jaar freelance docent bij Alba Academie beroepsopleiding tot coach.
 • Sinds 2011 verzorg ik een training Kerntransformatie in de opleiding tot Bezielingscoach bij Hoogendijk Coaching en Opleiding.
 • Doctoraal sociale psychologie (training en opleiding) 1984-1989.
 • NOBCO | EMCC Senior Practitioner Coach (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), daar geregistreerd sinds 9 september 2003.

nobco-logo2016EIA-03

 

 

 

 

csr

 • Gecertificeerd in het werken met Baron Emotional Quotiënt Inventory (EQ)  in 2007 bij Theo Bögels van PEN Pscyhodiagnostics, hernieuwd in 2017.
 • Light Body meditatielerares opgeleid bij en verbonden aan LuminEssence.
 • Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van coachingsvaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van focussing (bij René Maas) en NLP.
 • Een opleiding tot yoga-docent (Raja yoga).
 • Certificering in het werken met RET (Rational Emotive Therapy) 1994 bij Schouten & Nelissen
 • Opleiding Enneagram-interview bij Michael Welsby in 1999
 • Training in faciliteren met Appreciative Inquiry (waarderend werken) in organisaties bij Instituut voor Interventiekunde in 2010, Basiscursus, grootschalige interventies, visie- en strategie-ontwikkeling.
 • AAMET Accredited, Certified Advacend EFT practitioner (Emotional Freedom Technique) level 1 & 2 & 3. Behaald bij EQ Libre.

aamet_seal_advanced_practitioner_accredited

 • Training Inquiry Based Stress Reduction (The Work), Basis en vervolgcursus bij drs. MarieOdiel van Rhijn, psychotherapeut. 2015
 • Training Mentaliserend Coachen bij Het Balkon, maart 2016.
 • Training werken met de werkenergieanalyse in 2015. Licentie via CoachNetwerk.
 • Kernmodule The LOVE Method (Live the Connection), in februari 2018.
 • Vervolgtrainingen in Live the Connection: Familie en Communicatie in oktober 2018.

I can coach you in English if you like.

CoachNetwerk

Ik ben aangesloten bij CoachNetwerk. Bij CoachNetwerk BV werken experts op het gebied van coaching; wij denken mee over de inzet van coaching als strategisch ontwikkelinstrument bij diverse organisaties: De slimste route naar effectieve coaching.

Wij bieden maatwerk: van individuele coachtrajecten via team coaching en begeleide intervisie tot totaalconcepten:

 • Voor profit en non-profit organisaties
 • Met geaccrediteerde coaches in heel Nederland
 • Met optimale structurering ten aanzien van inhuur van coachtrajecten.

Onze belangrijkste ‘Shared Values‘ zijn Professionaliteit, Kwaliteit en Integriteit.

image002

MotivatieProfiel® opstellen

Ik ben Motivatiespecialist voor MOtAMLees meer over het motivatieonderzoek bij job crafting, loopbaanonderzoek en stress op mijn website.

Werkplek

Je kunt bij mij terecht op locaties van onder andere het Coachhuis in Hilversum en  Utrecht. Bij uitzondering in Amersfoort en Amsterdam. Ik coach ook via een online logboek en/of via skype/facetime.

Voor retraites van Lichtend Leiderschap maak ik gebruik van de prachtige, rustgevende ruimte en tuin van Samaya in Werkhoven.

Contact

Als je geïnteresseerd bent in een coachtraject en meer wilt weten, stuur dan een e-mail of bel me: annemieke@rozemondcoaching.nl of 0652441314.  Ik neem dan contact met je op.

Annemieke Rozemond, Rozemond Coaching, Voor een lichter leven met meer impact.

Neuweg 447 1215 JC Hilversum Website: www.rozemondcoaching.nl BTW: 145861636B01 KVK: 32064560

Ethisch handelen

Werken met mensen vraagt om een veilige omgeving. Voor mij staan daarbij vertrouwen en integriteit bovenaan. Om deze voorwaarden op professioneel niveau te kunnen waarborgen, werk ik volgens de ethische codes van twee beroepsverenigingen:  Voor coaching die van de NOBCO en voor EFT die van de AAMET.

De codes kun je hier downloaden:

De Internationale Ethische Code voor Coaches en Mentors (NOBCO/EMCC).

Het klachtenregelement van de NOBCO kun je hier vinden.

De gedragscode van de AAMET.

Privacy verklaring

Ik werk volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Concreet kun je dit nalezen in mijn privacy verklaring.

Publicaties

Meditatieve werkvormen in Coaching (Tijdschrift voor Coaching) Kennis van stressfysiologie helpt burn-out vooorkomen en eerder te herstellen Kerntransformatie Ervaringen van een coach Kerntransformatie (Artikel in Leren in Ontwikkeling) Het transformeren van overtuigingen Talloze blogs te vinden op deze website.

Laatste berichten

Contactgegevens

Neuweg 447
1215 JC Hilversum
06 52441314
KvK Hilversum: 3206 4560
annemieke@rozemondcoaching.nl

View Annemieke Rozemond's profile on LinkedIn

Opgave nieuwsbrief

Ontvang drie rustgevende meditaties.

Geef je hier op